Arbeta och plugga i Stockholm

Stockholm är en av världens vackraste huvudstäder och en ren fröjd att arbeta eller att plugga i. Oavsett om man vill bo här för evigt eller under en begränsad tid så finns det många möjligheter för alla typer av människor, samtidigt som staden inte är överväldigande stor. Här finns ett enormt affärs- och kulturutbud och människor med alla sorters bakgrund och intressen. Vill man bo centralt får man räkna med att betala lite extra, samtidigt som man då har nära till allt, men även om man väljer att leva billigare i förorterna finns det mycket bra kommunikationer. Det finns billiga kontor i Stockholm att hyra och genom att lägga sin affärsrörelse här så har man omedelbar kontakt med både Sveriges hjärta och den internationella marknaden.

Aktiviteter och nöje

När Lasse Berghagen sjöng om den svenska huvudstaden i “Stockholm i mitt hjärta” beskrev han den som “åldrad i ungdomlig grönska”. Detta är en fras som passar alldeles förträffligt då man här hittar allt i från historiskt djupa rötter till extrem modernitet som gränsar på futurism. Här trängs tradition med teknologi och detta märks mer än någonsin i det enorma utbjud som Stockholm har att erbjuda. Att plugga i Stockholm innebär för studenten att det finns möjligheter att möta likasinnade från hela världen liksom massor med museer, evenemang och nattliv.

Möjligheter och prospekt

Kontorshotell i Stockholm

Den som väljer att arbeta eller plugga i Stockholm kan se fram emot många möjligheter och en strålande framtid. Det finns en mycket etablerad affärsvärld med utställningar, konferenser och butiker och det finns många olika skolor, universitet och kvällskurser. Man kan parallellt satsa på karriär och framtidigt samtidigt som man kan inhämta nya kunskaper. Staden har världens högsta utbildningsnivå per capita och staden uppmuntrar alla att ständigt utveckla och förbättra sig.

Nära till omvärlden

Stockholm är väl kopplad till omvärlden och genom flygplatser, tågstationer och en gammal hamn kan man resa och ta emot gäster på ett enkelt och effektivt sätt. Staden har ett av världens mest välutvecklade tunnelbanenät, vilket gör det både praktiskt och ekonomiskt fördelaktigt att bosätta sig en bit från centrum utan att man för den del behöver ha problem med att ta sig runt. Att lägga sitt kontor i förorten innebär därför inga svårigheter för personalen och man kan resa från den ena änden till den andra på kort tid. En annan fördel är att det är enkelt för nära och kära att komma och hälsa på.

Bra att tänka på

Om man är nyinflyttad student eller företagare så är det alltid bra att delta i Stockholms olika events och mässor. Här kan man knyta kontakter med andra i liknande situation liksom med lokalbor som kan dela med sig av sin kunskap om alla möjliga praktiska saker. Man kan också möta människor med olika kulturella bakgrunder vilket kan bli en källa till nya idéer, vänskap och samarbeten. Varje vecka organiseras det många föreläsningar i staden där man kan höra politiska debatter, tips för unga företagare, intressanta akademiska ämnen och tekniska demonstrationer och dessa brukar nästan alltid vara gratis.