Boka resor

Boka kryssningar & charter resor

Att boka resor är numera lätt som en plätt, oavsett om du ska förlägga din resa i Sverige eller om du tänker bege dig ut i världen. Du kan boka flyg, hotell, transfer till och från hotellet, hyrbil och utflykter med mera genom ett par klick på en av de stora bokningssajterna. Självfallet kan du även beställa klassiska charterresor på samma enkla sätt.

Var bokar jag resor?

De stora bokningssajterna blir allt mer populära när det kommer till att boka resor och det beror helt sonika på att de är så lättanvända och gör det så enkelt för dig som beställer resan. På dessa sajter samlas i princip all information som du behöver om din planerade resa, såsom flygalternativ, boendealternativ och dylikt. Dessutom kan det mycket väl vara som så att du får ett bättre pris på bokningssajten än du skulle ha fått om du vände dig direkt till hotellet, flygbolaget, biluthyrningsföretaget eller utflyktsarrangören.

Några exempel på sajter där du kan boka resor är:

  • Trivago
  • Momondo
  • Expedia
  • Resia

Charterresor

Billiga priser för charter resorOm det är en charterresa som du är intresserad av, där allting är planerat åt dig så är det många gånger lättast om du vänder dig direkt till en av arrangörerna av denna typ av resa, såsom Ving, Tui, Apollo, Solresor och så vidare. Om du däremot inte vet vart du vill åka så kan du många gånger använda dig av en generell bokningssajt, såsom de listade ovan, för att hitta trevliga charterresor.

Pressa priserna

Genom att du själv planerar och bokar din resa så kan du i stort sett alltid pressa ner priset på din resa. Det blir helt enkelt billigare om du tar bort mellanhänder såsom resebyråer och istället har en mer direkt kontakt med flygbolagen och hotellen. Vad det gäller finansieringen av resan så har så mycket som 15% av den svenska befolkningen tagit snabblån för att få pengar till semester och visst är det smidigt med lån men det är inte alltid det bästa alternativet. Genom att boka resor på ett genomtänkt vis, där du grundligt undersöker olika rese- och boendealternativ, kan du minska kostnaden och därmed behöver du kanske inte låna lika mycket pengar. Kanske räcker till och med pengarna på sparkontot för att bekosta resan?

Inspireras!

Inspiration för resor
Att välja är inte lätt, därför är inspiration viktigt!

När du använder en bokningssajt så ligger hela världen för dina fötter. Du kan välja att boka resor till städer i Sverige likväl som i Europa och övriga världen. Något som bokningssajterna är väldigt duktiga på är att inspirera så om du känner att du är ressugen men inte vet vart du vill åka så bör du absolut ta en besöka en bokningssajt. Varje resmål avbildas vanligen med vackra bilder och det gäller även för de olika hotellen, så att du kan välja hotell utifrån dessa. Tack vare sökfunktionen på bokningssajterna så vet dessa vilka städer och länder som är extra populära och vilka som är på uppåt i popularitet. Denna information delar de vanligen med sig av så att du kan se vad som trendar.