Det klassiska problemet med internet utomlands

Internet utomlands

Om man ska ut och resa så kan det vara svårt ibland att komma åt saker online eftersom man inte har internet överallt. I följande inlägg kommer du kunna läsa mer om sådant som har med internet på resan att göra och saker som man ska tänka på om det är viktigt att man har internet hela tiden. Om du har problem med att öppna din sajt utomlands så kanske du ska byta webbhotell eller åtminstone kontakta supporten och se vad det är som är felet.

Roaming inom EU fungerar bra

Inom Europa kan man nu använda data roaming utan att man behöver betala väldigt mycket vilket var fallet förr i tiden. Det här gör att man enkelt kan använda internet för både små som stora saker. Vill man sitta och jobba på datorn kanske det är bättre dock om man helt enkelt gå till ett ställe där de har bra internet. I följande inlägg kommer du kunna läsa mer om olika platser där man vanligtvis kan finna internet utan att behöva betala.

Tips på platser som har internet

Det finns många olika platser där man nästan alltid kan finna internet. I följande lista kan du se exempel på platser som du kan gå till om du behöver internet snabbt. Eller så kanske det är bra platser för dig att sitta och jobba på.

  • Hotell
  • Restauranger
  • Café
  • Flygplatser
  • Bibliotek

Till och med flygplan har i vissa fall att man kan köpa ett visst antal minuter av internet. Så när man sitter på en lång flight behöver man inte oroa sig för att något viktigt händer utan att man kan svara på det snabbt. Det här är dock väldigt dyrt oftast så man får ju fundera på om det verkligen är värt det.

VPN kan hjälpa dig att komma in på sajter

Om en sajt är blockad för att visa innehåll från utlandet så kan man skaffa en VPN. Det här programmet kommer göra så att det ser ut som att du surfar från Sverige fast du befinner dig på en annan plats till exempel. Det kan även vara bra för att undvika att bli hackad eller råka få något virus i datorn. Man kan prova gratisversioner av VPN. Men det som är absolut bäst är såklart att man köper ett bra program. Det här kan också göra att man kan kolla på en del svenska TV-program när man är utomlands. Dessa kan annars vara låsta till att endast visas i Sverige nämligen.

Skaffa ett lokalt sim-kort

Om man behöver hålla koll på något på internet under tiden man reser så kan det vara klokt att skaffa sig ett lokalt sim-kort. Det här brukar vara väldigt billigt och om det är ett ställe som man ofta reser till kan det ju vara bra att ha ett extra sim-kort i det landet så att man kan sätta i det så fort man landar. Då behöver man inte heller oroa sig för att man måste leta upp någon plats där de har internet.