En resa till New York

Jag kan inte vara ensam om att alltid ha velat resa till New York. Har, tro det eller ej, aldrig varit där än! Vill så himla gärna åka, och det snabbt! Man hör ofta från andra som rest till New York att det är staden som aldrig sover. Med tanke på det man sett från den staden så kan jag bara tro att detta stämmer – jag menar livet, bullret, till och med arbetet tar aldrig slut i den här staden! Det är dock ingen fråga om jag reser, utan när jag reser och när jag väl reser så vill jag göra nedanstående saker:

  • Besöka Financial District! Vem vill inte besöka One World Trade Center och alla andra World Trade Centers runtomkring?
  • Äta på Meatpacking District! Det sägs att New York har alla möjliga maträtter och mycket utav detta finner man på Meatpacking District!
  • Gå på en Broadway teater! Detta är ju så typiskt New York att man bara måste gå på teater och bocka av det!
  • Njuta av de tidiga morgnarna med en promenad på Central Park. Är ju ett måste det också 🙂

Financial District, hur är det där idag?

World Trade Center

Ända sedan tragedin som inträffade i USA 17 år sedan så har Financial District aldrig sett likadan ut. Tidigare hade man de två tvillingtornen ståendes längs med New Yorks skyline. Nu står de inte längre där. Till höger finns en bild på hur The World Trade Centers såg ut innan 2001. Man saknar de klassiska skyskraporna så mycket. I dess minne står nu One World Trade Center. En 1776 fot hög skyskrapa som blickar över hela New York. En vacker och fin skyskrapa i all ära. Åker man till New York är att besöka Financial District ett måste. Inte bara hittar man World Trade Centers där utan även NYSE med dess klassiska Wall Street puls som man måste uppleva. I NYSE handlas det aktier 24 timmar varje dygn. Wall Street är klassiskt. Här vill de inte bara handla kryptovalutor eller andra bubblor utan här handlas exakt allt möjligt. I denna byggnad görs de största köpen.

Hur mycket kostar det att åka till New York?

Problemet med en New York resa är självklart priset. Ett av problemen i alla fall (restiden är en annan). Frågan är hur man kan finansiera en tripp till staterna. Ett sätt är att spara – spara, spara, spara. Vid varje löning under årets gång lägger du undan en tusing eller två så att det inte känns allt för mycket, snart så vitt du vet så är det restid igen och du har nu tillräckligt med kapital för att finansiera din drömresa. Det må kanske inte ens vara New York utan det kan vara allt möjligt. För mig är det dock New York som kallar. Önskar åka till staterna och då är det inte bara San Francisco eller Miami som kallar utan det är även New York för mig och jag hoppas ödet ögar denna stad den kommande tiden. Jag hoppas det i alla fall. Hoppas resan blir av väldigt snart!