Om mig

Hej och välkomna till min blogg! Jag älskar att resa! Det finns absolut ingenting bättre än att resa. Jag är en globetrotter, en kosmopolit, en världsmedborgare. Att packa sin väska och bara ge sig av, att se undersköna landskap, att träffa märkliga människor, att äta spännande rätter och ge sig ut i det okända. Finns det något mer fängslande och underbart?

Den här bloggen handlar om min enorma kärlek till att resa till städer och länder runt hela den härliga globen och jag hoppas att du känner likadant. Du är kanske också en resenär som jag eller så drömmer du om att resa – vem du än är så är du hjärtligt välkommen att färdas med mig på denna fantastiska planet som bara väntar på att bli upptäckt. Tack vare nätet har vi alla fått bättre tillgång till världen än någonsin förr och med sidor som TripAdvisor kan vi få råd och tips, ta del av andras åsikter, hitta dyrt och billigt boende, gå till bra eller undvika dåliga restauranger, lära oss om aktiviteter på våra resmål.

Var började min passion?

För mig började min kärlekshistoria med resandet redan i unga år och jag upptäckte snabbt hur kul det var att komma till andra länder och kulturer. Det är något alldeles speciellt med att kliva av planet och mötas av främmande dofter, syner och ljud eller färdas genom ett vidunderligt landskap i en tågkupé. Att sätta sig på en färja och att vandra genom den djupaste djungeln. Det finns så mycket där ute att upptäcka och jag har sedan länge bestämt mig för att viga mitt liv åt denna extraordinära sysselsättning. Det spelar egentligen ingen roll vart jag reser bara jag får resa. En tur till fjällen kan vara precis lika stimulerande som en ritt på Mongoliets små hästar eller en vandring utmed inkaleden – så länge man är nyfiken på att lära sig om sina omgivningar och möta människor med ett fritt och öppet sinne.

En av de mest spännande delarna under ett besök till en främmande plats är just människorna och sättet de lever på. Alla jordens individer har sina egna öden och drömmar, livsstilar och inställningar och genom att lära känna dem upplever jag deras värld med dem. Oförglömliga minnen i sällskap med oförglömliga människor. Mötena är ofta ömsesidiga och jag har många gånger upplevt att de är lika nyfikna på mig som jag på dem – vi är alla så olika men samtidigt så lika!

Jag tycker också om att smaka den exotiska maten men tro inte att jag alltid gillar den! Man måste dock pröva och jag skall försöka beskriva dessa upplevelser så gott det går. Mat är ju en viktig del av alla kulturer och som tur var lärde jag mig redan som barn att man får ett roligare liv om man bara är villig att prova på. Det samma gäller aktiviteter – att göra saker som både är väntade och oväntade. Att ta en cykeltur genom Rio de Janeiros kvarter eller en lektion i finsk tango. Förhoppningsvis kommer mina erfarenheter inspirera dig att också bege dig ut i världen och upptäcka denna fantastiska planet vi lever på.